تلویزیون هوشمند؛ دیگر یک انتخاب نیست، بلکه بخشی از سبک زندگی مدرن شده است.
با رشد روزافزون سرویسهای استریم مانند Netflix و YouTube، کاربران به دنبال راههایی برای بهبود تجربهی تماشای خود هستند. اما این سؤال مطرح میشود که کدام گزینه بهتر است: خرید یک تلویزیون با سیستمعامل Android TV یا استفاده از یک اندروید باکس برای تبدیل تلویزیون معمولی به یک دستگاه هوشمند؟
در این مطلب، تفاوتهای اندروید باکس و Android TV را بررسی کردهایم تا بتوانید با آگاهی کامل، بهترین تصمیم را بگیرید. مزایا و معایب هر گزینه را توضیح دادهایم تا بسته به نیاز و بودجهی خود، انتخابی هوشمندانه داشته باشید.
اگر قصد دارید تلویزیون خود را به یک دستگاه هوشمند تبدیل کنید اما هنوز بین اندروید باکس و Android TV مردد هستید، حتماً این راهنمای جامع را مطالعه کنید!
در یک زبان ساده اگر بخواهیم به تعریف اندروید تی وی بپردازیم:
اندروید تی وی یا Android TV یک سیستم عامل مبتنی بر اندروید است که برای استفاده در تلویزیونها و دستگاههای پخش محتوا طراحی شده است. این سیستم عامل توسط گوگل توسعه داده شده است و وظیفهای مشابه با سیستم عامل اندروید بر روی تلفنهای هوشمند دارد، اما به صورت بهینهسازی شده برای استفاده در تلویزیونها و دستگاههای دارای صفحه نمایش بزرگتر است.
اندروید تی وی به عنوان یک پلتفرم باز، به توسعهدهندگان امکان میدهد برنامهها و بازیهای خود را برای تلویزیونها و دستگاههای مبتنی بر اندروید تی وی بسازند و در فروشگاه گوگل پلی منتشر کنند.
تاریخچه Android TV با بازگشت به سال 2010 آغاز میشود، زمانی که گوگل برای اولین بار سیستم عامل اندروید را برای استفاده در تلویزیونها معرفی کرد. در آن زمان، این سیستم عامل به عنوان “Google TV” شناخته میشد.
گوگل تی وی تلاشی بود تا تلویزیون را به یک پلتفرم هوشمند تبدیل کند و به کاربران امکان میداد تا به اینترنت متصل شوند، برنامهها و ویدیوها را مشاهده کنند و جستجوی ویدیوها را انجام دهند.
در سال 2014 با تغییرات اساسی گوگل تی وی این رابط کاربری به نام “Android TV” بازنامگذاری شد. با عرضه Android TV، تغییرات زیادی در رابط کاربری و قابلیتها صورت گرفت تا تجربه استفاده از تلویزیونهای هوشمند را بهبود بخشد.
از آن زمان به بعد، Android TV به تدریج محبوبیت خود را افزایش داده است و در بسیاری از تلویزیونهای هوشمند معروف مثل تلویزیون هوشمند ایکس ویژن و دستگاههای پخش محتوا مورد استفاده قرار میگیرد. برای آشنایی کامل با تلویزیونهای ایکس ویژن به صفحه وبگردی ما سر بزنید تا راهنمای تنظیم کانال تلویزیون ایکس ویژن را هم ببینید.
بیشتر بدانید:
با استفاده از اندروید تی وی، کاربران میتوانند به صورت آنلاین به اینترنت متصل شده. محتواهای مختلف را مشاهده کنند. برخی از قابلیتهای اندروید تی وی شامل موارد زیر است:
تفاوت اندروید تی وی و اندروید تلفن هوشمند در برخی ویژگی های این دو است. در زیر تفاوتهایی که میان این دو وجود دارد را بررسی خواهیم کرد:
اندروید تی وی برای صفحه نمایشهای بزرگتر و از راه دور کنترل میشود. بنابراین رابط کاربری آن به گونهای طراحی شده است که از راه دور قابل استفاده و کنترل شود. در حالی که رابط کاربری اندروید بر روی تلفنهای هوشمند برای صفحه لمسی و استفاده به صورت مستقیم طراحی شده است.
با توجه به تفاوت در اندازه صفحه نمایش و ورودی کاربر، برخی از برنامهها و بازیها ممکن است بر روی اندروید تی وی نیاز به تنظیمات و بهینهسازی داشته باشند. در حالی که برنامهها و بازیهای طراحی شده برای اندروید بر روی تلفنهای هوشمند بهینهسازی شدهاند و به صورت مستقیم قابل استفاده هستند.
تلفنهای هوشمند از صفحه لمسی برای ورود دادهها و کنترل استفاده میکنند. در حالی که اندروید تی وی از راه دور کنترل میشود که شامل کلیدها، دکمهها و تاچپد است. بنابراین، روشهای کنترل و ورود دادهها بین دو سیستم متفاوت است.
این تفاوتها به دلیل نیازهای مختلف استفاده و رابط کاربری متفاوت برای دو نوع دستگاه است. با این حال، هر دو سیستم عامل بر اساس اندروید اصلی گوگل توسعه داده شدهاند. برخی ازویژگیها و امکانات اصلی اندروید به طور کلی در هر دو نسخه وجود دارند.
بیشتر بخوانید: تفاوت تلویزیون هوشمند و اندروید
اندروید تی وی دارای مزایا و معایب مختلفی است. در زیر به برخی از مزایا و معایب این سیستم عامل میپردازیم:
به طور کلی، اندروید تی وی با داشتن دسترسی به برنامهها و بازیها، قابلیت ارتباط با دستگاههای جانبی، و عملکرد قدرتمند، یک پلتفرم جذاب برای تلویزیونهای هوشمند است. با این حال، محدودیتهای رابط کاربری و نیاز به بهینهسازی ممکن است برخی از کاربران را متاثر کند. همچنین، نگهداری و بهروزرسانی سیستم عامل نیز میتواند به یک چالش تبدیل شود.
اندروید باکس (Android Box) یک دستگاه سختافزاری است که به تلویزیون قابل اتصال است. از سیستم عامل اندروید برای اجرای برنامهها و محتواهای مختلف استفاده میکند. این باکسها با استفاده تکنولوژی جدید و سیستم عامل اندروید، تلویزیون معمولی را به یک تلویزیون هوشمند تبدیل میکنند.
اندروید باکسها به دلیل امکانات و قابلیتهای خود، جزو گزینههای محبوب برای ارتقای تلویزیونهای قدیمی به تلویزیونهای هوشمند محسوب میشوند.
اندروید باکس معمولاً دارای درگاههای اتصال مختلفی است که شامل درگاه HDMI (برای اتصال به تلویزیون)، درگاه USB (برای اتصال دستگاههای جانبی مانند دسته بازی یا هارد دیسک خارجی)، درگاه شبکه (Ethernet یا Wi-Fi برای اتصال به اینترنت) و درگاه کارت حافظه است.
با استفاده از اندروید باکس، کاربران میتوانند به برنامهها، بازیها، فیلمها، موسیقی، عکسها و سرویسهای استریمینگ مختلف دسترسی پیدا کنند. همچنین، میتوانند از فروشگاههای برنامههای اندرویدی مانند گوگل پلی استفاده کرده و برنامهها و بازیهای مورد نیاز خود را نصب و اجرا کنند.
اندروید باکسها معمولاً دارای رابط کاربری شبیه به تلویزیونهای هوشمند هستند. با کمک راه دور یا کنترل از راه دور قابل کنترل هستند. همچنین، برخی از اندروید باکسها دارای قابلیتهای صوتی مانند پشتیبانی از استعلام صوتی (voice search) و پشتیبانی از دستیارهای صوتی مانند Google Assistant هستند.
برای بررسی تفاوت اندروید تی وی با اندروید باکس، عملكرد، قابليتها و سازگاري هر دو گزينه می پردازیم.
در ابتدا بگوییم که اندرويد تی وی يک سيستم عامل است كه بر روی تلويزيونهای هوشمند نصب میشود. به كاربران امكان دسترسی به اپليكيشنها، سرويسها و بازيهای اندرويد را میدهد. در حالي كه اندرويد باكس يک دستگاه جانبی است. كه با متصل شدن به تلويزيونهای معمولی، آنها را به تلويزيونهای هوشمند تبديل میكند.
در این بخش تفاوتهای بین اندروید باکس و اندروید تی وی را در چند گزینه توضیح میدهیم:
یکی از اصلیترین تفاوتهای اندروید تی وی و اندروید باکس، نحوه دسترسی آنها به اپلیکیشنهای اندرویدی و روش نصب برنامههاست. هر کدام از این دستگاهها تجربه متفاوتی را در اختیار کاربران قرار میدهند.
اندروید تی وی از نسخهای خاص از فروشگاه گوگل پلی استفاده میکند که فقط اپلیکیشنهایی را نمایش میدهد که برای تلویزیون بهینه شدهاند. این یعنی:
برنامههایی مانند YouTube، Netflix، Amazon Prime Video و Spotify بدون مشکل روی آن اجرا میشوند.
برخی از اپلیکیشنهای موبایلی، مثل واتساپ یا بعضی اپهای بانکی، در این نسخه از فروشگاه وجود ندارند.
یک مزیت بزرگ پشتیبانی از کرومکست داخلی است که امکان انتقال محتوا از گوشی به تلویزیون را فراهم میکند.
در مقابل، اندروید باکس به نسخه کاملتر فروشگاه گوگل پلی دسترسی دارد، بنابراین:
میتوانید اپلیکیشنهایی مثل واتساپ، تلگرام، کروم، فیلیمو، نماوا و بسیاری دیگر را نصب کنید.
اما از آنجا که این اپها برای تلویزیون طراحی نشدهاند، ممکن است برای استفاده نیاز به ماوس، کیبورد بلوتوثی یا کنترل هوشمند داشته باشید.
در برخی مدلهای اندروید باکس، دسترسی به فروشگاه گوگل پلی محدود است و ممکن است مجبور شوید برنامهها را از طریق فایلهای APK (نصب دستی) اجرا کنید.
در نهایت، اگر به دنبال یک تجربه کاربری ساده و بیدردسر برای تماشای فیلم و سریال هستید، اندروید تی وی گزینه بهتری است. اما اگر تنوع در نصب برنامهها برایتان مهم است و مشکلی با روشهای جایگزین ندارید، اندروید باکس گزینه منعطفتری خواهد بود.
تلویزیونهای هوشمند ایکس ویژن مثل تلویزیون های سری X ایکس ویژن مجهز به سیستم عامل اندروید ورژن 11 هستند. که به همراه نرم افزارهای کاربردی نصب شده، یک محصول هوشمند واقعی است. با اتصال به اینترنت در این تلویزیون، امکانات وسیع و متنوعی از دنیای سرگرمی را مانند دیدن برنامههای جذاب در فیلیمو و یا جستجو در اینترنت و موارد دیگر در اختیار مخاطب قرار میدهد. بنابراین نیاز به استفاده از کابل برای اتصال به تلویزیون وجود ندارد.
برای خرید تلویزیون با امکانات اندروید تی وی و کیفیت صدا و تصویر فوق العاده می توانید به فروشگاه اینترنتی ایکس ویژن مراجعه کنید. پس از بررسی جزئیات هر محصول، انتخاب خود را انجام دهید.
ممنون بابت توضیحات جامع و کاملتون.
سلام و درود.
از لطف شما سپاسگزاریم! خوشحالیم که توضیحات ارائهشده مورد رضایت شما قرار گرفته است. هر زمان که سؤال یا مشکلی داشتید، ما آمادهایم تا شما را راهنمایی کنیم. موفق و پیروز باشید.